Colombia bliver en "større allieret" af USA

Krigen i Ukraine har skabt en vis radikalisering på niveau med internationale forbindelser, selvfølgelig i Europa, men også på hele planeten. I denne sammenhæng undlod præsident Maduros Venezuela ikke at spille et vigtigt kort, ved at udvise ufejlbar støtte til Moskva fra begyndelsen af ​​konflikten og ved systematisk at stemme imod de tekster, der var rettet mod Den Russiske Føderation i FN. . For Caracas er det et spørgsmål om at sikre Kremls gode nåde, hvis militære støtte og i form af våbeneksport er afgørende for at fastholde regimet på plads. Hvis tilnærmelsen til Moskva og Beijing stammer fra Chavez-perioden, intensiveredes den under Maduro-regimet, hvor Venezuela fra Rusland havde opnået gunstige betingelser for at anskaffe nyt udstyr, især Su-30 jagerfly.

Dette nye skridt taget af Caracas er ikke uden at skabe dybe bekymring rundt om i landet, især i Colombia, mens de to lande har opretholdt mere end spændte forhold siden 2015, især da det venezuelanske forsvarsbudget er 12 gange lavere end dets nabo, Landet har ikke desto mindre en meget bedre udrustet væbnet styrke, der især stiller med T-72 tunge kampvogne, Mi-35 kamphelikoptere og 2S19 Msta-S selvkørende kanoner, hvoraf de mangler de colombianske væbnede styrker, længe primært organiseret for anti-terrorister kampen mod FARC og kampen mod de narkosmuglere, der delvist kontrollerede landet. Under disse forhold, meddelelsen den 10. maj af den amerikanske præsident Joe Biden, ifølge hvilken Colombia nu kom med på listen over store allierede lande, der ikke tilhører NATO, tyder på en sandsynlig skærpelse af forholdet mellem de to sydamerikanske lande.

T72B1 Venezuelas forsvarsnyheder | Militære alliancer | Jagerfly
I modsætning til Colombia har Venezuela tungt udstyr, der er egnet til højintensivt engagement, inklusive 92 T-72B1 tunge tanke leveret af Rusland

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler