Grækenland henvender sig til F-35A for at supplere sin luftkraft

Hvis den største trussel for de fleste europæiske lande til dato kommer fra Rusland, må Grækenland på sin side stå over for en latent konflikt med Tyrkiet i flere årtier og genoplivet i de senere år af præsident RTs territoriale og maritime ambitioner Erdogan. Og hvis europæerne ved, at de kan regne med støtte fra USA og det amerikanske luftvåben mod Moskva, ved Athen på sin side, at USA, men også et flertal af europæiske lande, først og fremmest Tyskland, og med de bemærkelsesværdige undtagen Frankrig, vil ikke gribe ind i tilfælde af en forværring af spændingerne med Ankara. Faktisk kan de græske væbnede styrker ikke tillade sig at lave visse kapacitetsbistande, som potentielt kan udfyldes af en formodet allieret, som det er tilfældet med europæerne. Under disse forhold, og ingen overraskelse, da det blev annonceret i flere år, anmodningen om oplysninger sendt af de græske myndigheder til American Foreign Military Sales for 20 F25A, plus mulighed for 20 ekstra enheder, er helt i tråd med dette perspektiv.

Athen havde allerede indsendt en anmodning om 18 F-35A'er og 6 valgfrie fly 2 år siden, men dette blev høfligt afvist af Washington i betragtning af, at processen med at eksportere Lightning 2 var kompleks og krævede flere på hinanden følgende trin. Faktisk er det sandsynligt, at denne anmodning var stødt på USA's systematiske forsigtige holdning, da spændingerne mellem Ankara og Athen var på sit højeste, for ikke at give flanken en form for støtte til nogen af ​​dets NATO-allierede. . Mens opmærksomheden nu er fokuseret på Rusland og krigen i Ukraine, og Ankara højst sandsynligt vil have opnået, ved at godkende Finlands og Sveriges optagelse i NATO, ophævelse af visse sanktioner fra USA, såsom erhvervelsen af ​​F-16V og importen af ​​F-414 turbojetmotorer for at fortsætte udviklingen af ​​TFX-programmet, er det nu sandsynligt, at Washington vil reagere positivt på anmodningen fra Athen, så meget som landets økonomiske situation fortsætter med at forbedre, hvilket giver troværdighed til den græske efterspørgsel .

RAfale Grækenlands forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Athen bestilte 2021 kampfly i 24 Rafale F3R, og har til hensigt inden udgangen af ​​årtiet at erhverve en anden eskadron af det franske fly

For det hellenske luftvåben indebærer dette udskiftning af F-4 Phantom 2'erne, der stadig er i drift inden 2028, i en større indsats rettet mod at modernisere dets kampfly med anskaffelse af 40 F-35A'er, men også 40 fly Rafale og moderniseringen af ​​85 F-16 til Block 70+ Viper standard. Moderniseringen af ​​Lockheed-Martins enmotorede jagerfly blev påbegyndt i 2018 og udført direkte af den hellenske luftfartsindustri, mens i 2021, Athen bestilte successivt 18 og derefter 6 kampfly Rafale nær Frankrig, vel vidende at de græske myndigheder allerede har meddelt deres hensigt om at erhverve en anden eskadron af de franske fly, til en samlet flåde på 40 fly inden udgangen af ​​årtiet. I denne sammenhæng vil ankomsten af ​​omkring fyrre F-35A'er effektivt fuldende de hellenske luftstyrkers operationelle rækkevidde, især for at eliminere fjendtlige antiluftskyts forsvar takket være flyets stealth af flyet, og for at optimere effektiviteten af F-16V takket være dens talrige sensorer og dens informationsbehandlingsmuligheder. DET Rafale, på sin side giver dybe angrebs-, aflytnings- og flådeangrebskapaciteter langt overlegne i forhold til F-35A, mens F-16V på sin side giver en mere end betydelig operationel masse for et land med kun 10 millioner indbyggere.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler