Efter Bruxelles og Athen viser Bukarest Frankrig vejen for europæisk forsvarssamarbejde

I et interview givet til lokale medier, afslørede den rumænske forsvarsminister Vasile Dîncu, at Rumænien og Frankrig havde underskrevet en hensigtserklæring om at erhverve fransk-designede Scorpene-ubåde og helikoptere til landets hære. De franske myndigheder forblev, som det ofte er tilfældet nu, diskrete med hensyn til emnet, og det samme gjorde de berørte producenter, og nøjedes med at bekræfte, at fremskredne drøftelser fandt sted med Bukarest inden for rammerne af et udvidet militært og industrielt samarbejde. Disse drøftelser, som finder sted i et mangeårigt politisk og militært samarbejde mellem de to lande, især med rækkefølgen af ​​4 lokalt byggede Gowind 2500 korvetter i 2019. Denne meddelelse er dog også en del af en geopolitisk og sikkerhedsmæssig kontekst præget af udsendelsen af ​​franske styrker, svarende til en 800 mands Joint Battle Group, og et antiluftskyts forsvarsbatteri SAMP / T Mamba i Rumænien som en del af beroligelsen strategi for de NATO-lande, der danner Alliancens vestlige grænse over for Rusland.

Men denne særlige kontekst, som utvivlsomt vil have favoriseret tilnærmelsen mellem Paris og Bukarest i disse spørgsmål, minder om den, der gik forud for den lignende tilnærmelse mellem Frankrig og Grækenland, og som resulterede i en rækkefølge på 24 fly. Rafale og 3 FDI-fregatter af Athen, samt ved underskrivelsen af ​​en bilateral forsvarsaftale mellem de to lande, for at afholde Tyrkiet og dets præsident RT Erdogan fra ethvert uheldigt initiativ i Det Ægæiske Hav og Cypern. Frankrig havde faktisk indsat fly i sommeren 2020 Rafale et flere flådeenheder af den franske flåde i Det Ægæiske Hav at indeholde tyrkiske flåde- og luftindsættelser omkring mineefterforskningsfartøjet Orus Reis.

RAfale Grækenland Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Belgien
De første fly Rafale Grækerne var operationelle mindre end 12 måneder efter Athens underskrev den første ordre

To år tidligere, i 2018, henvendte Belgien sig til Frankrig for CaMo-programmet, der havde til formål at samle de to landes landstyrker både på det operationelle område og ud fra udstyrssynspunktet, og som gav anledning til en ordre om 382 VBMR Griffon pansrede køretøjer og 60 EBRC Jaguar lette kampvogne. For nylig kommanderede den belgiske hær også 28 monterede kanoner af 155 mm CAESAR NG, de samme som skal udstyre den franske hær, så de to væbnede styrker er så tætte, at de vil være udskiftelige inden for en udsendelse, herunder på skalaen som en GTIA eller en SGTIA. Bruxelles og Amsterdam betroede også den franske flådegruppe og den belgiske ECA med design og fremstilling af dens nye flåde af minekrigsfartøjer, en kontrakt på 2 mia. EUR for 12 fartøjer, 6 pr. land.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Belgien

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler