Kina ville også udvikle en atomdrevet torpedo

Den forestående ankomst af det strategiske par dannet af den atomdrevne missilubåd Belgorod, en variant af Antey-klassen, og den atomdrevne strategiske dronetorpedo Poseidon, inden for den russiske flåde, har fået meget blæk til at flyde. i de seneste uger i vesten, selvom det effektive strategiske bidrag fra denne binomiale, der er i stand til at eliminere en stor kystby med dens 2 megaton hoved, er mere end diskutabel. Princippet har dog tilsyneladende inspireret kinesiske ingeniører, som netop har annonceret designet af en torpedo udstyret med en miniaturiseret atomreaktor. På den anden side adskiller den kinesiske flådes operationelle koncept sig meget fra Poseidons, hvilket gør den både meget mere egnet til militær brug og meget billigere at producere.

sitet South China Morning Post baseret i Hong Kong, genlyde en artikel offentliggjort af den videnskabelige direktør for det kinesiske institut for atomenergi Guo Jian i Journal of Autonomous Underwater Systems, en professionel publikation af China Shipbuilding Industries Corporation. Den kinesiske videnskabsmand beskriver designet af en taktisk torpedo udstyret med en miniaturiseret atomreaktor, der gør det muligt for den at opretholde en hastighed på 200 knob i 30 timer. Torpedoen, der er miniaturiseret nok til at blive affyret fra torpedorørene på kinesiske atomangrebsubåde, ville skubbe sin atomkerne ud, når målet er blevet identificeret, og engagere den ved hjælp af sine elektriske batterier, som en traditionel torpedo, uden risiko for nuklear kontaminering, især da våbnet kun ville bruge konventionelle militærladninger og ikke et atomsprænghoved.

Belgorod Antei analyserer forsvar | Militære droner og robotter | Atomenergi
Belgorod er i dag den største ubåd i drift i verden, med et deplacement på 30.000 tons i dykning, for at implementere op til 6 Poseidon-atomtorpedoer

Den kinesiske model og dens brugsbegreb adskiller sig derfor radikalt fra Poseidon-torpedoen, som kun kan bruges i forbindelse med en total atomkrig, for hvilken den kun ville give ringe merværdi. , hvilket kræver en specielt modificeret ubåd at indsætte . Den kinesiske torpedo er faktisk beslægtet med et rent konventionelt og taktisk våben, der for eksempel giver mulighed for at engagere flådestyrker på meget lang afstand med en rækkevidde på 6000 sømil, nok til at ramme skibe, der ligger til kaj ved Pearl Harbor fra Det Kinesiske Hav, eller at patruljere flådeområder som en MANLIG drone eller en Vagabond Ammunition. Den reagerer derfor på de umiddelbare begrænsninger fra den kinesiske flåde, som kun har 6 Type 093 moderne atomangrebsubåde i stand til oceanisk engagement, men som justerer mere endomkring fyrre Type 039 konventionelt drevne ubåde designet til at operere i relativ nærhed af de kinesiske kyster og deres hjemmehavn.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Militære droner og robotter | Atomenergi

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler