Disse 4 omdrejningspunkter i krigen i Ukraine forudset af Meta-defense

Siden starten på krisen, der gav anledning til krigen i Ukraine, har Meta-forsvarsstedet været i stand til at forudse de strategiske skift i denne konflikt, nogle gange flere måneder i forvejen, og altid gå imod den dominerende idé. Hvad er disse omdrejningspunkter, og hvorfor er det vigtigt i dag?

En gang er en tilfældighed. To gange er en tilfældighed. Tre gange er et mønster, Denne berømte maksime fra James Bond i Goldfinger, bruges ofte, forkert, til at illustrere de berømte regler i Moskva. Men hvad med, hvornår Meta-forsvarsstedet fire gange var i stand til at forudse, nogle gange flere måneder i forvejen, de strategiske omdrejningspunkter omkring krigen i Ukraine?

Faktisk, siden starten af ​​denne krise, ved adskillige lejligheder, har regelmæssige læsere af webstedet været i stand til at læse argumenterede artikler, ofte i modstrid med øjeblikkets dominerende idé, omkring denne konflikt og især de store skift, som den har haft. været genstand for.

April 2021: Det georgiske scenario og den russiske Maskirovka

Det første kritiske omdrejningspunkt i denne konflikt fandt sted ikke i februar 2022, men i april 2021. På denne dato forpligtede de russiske hære sig til under dække af en øvelse at udsende næsten 100 mand og deres udstyr til grænserne af Donbass. . På det tidspunkt mente et flertal af analytikere, at dette for Moskva var en gestus, der havde til formål at påvirke forhandlingerne om prisen på gas til Europa.

Russisk angreb på Georgien i 2008
Den strategi, som Moskva brugte til at forberede sin offensiv mod Ukraine, var identisk med den, der blev brugt 14 år tidligere mod Georgien, som Meta-defense havde forudset i april 2021.

Meta-defense fremsatte på sin side hypotesen omen gentagelse af Georgien-scenariet fra 2008. Ja, mellem 2007 og august 2008 havde de russiske hære ved flere lejligheder indsat betydelige ressourcer ved Georgiens grænser under dække af øvelser. Lad os huske på, at på denne dato havde Tbilisi ligesom Kiev åbenlyst rykket tættere på NATO, til Kremls store utilfredshed.

Hver af disse indsættelser gjorde det muligt for de russiske hære at øge enheden og de tunge aktiver, der blev indsat langs den georgiske grænse, men også at øge provokationerne mod Tbilisis hære, der beskyttede grænsen.

Det var som reaktion på nyheden om disse provokationer, gennem en effektiv Maskirovka ledet af GRU, at den georgiske præsident, Mikheil Saakashvili, overbevist om amerikansk og vestlig beskyttelse i tilfælde af en konflikt med Rusland, påtog sig at generobre byen Tskhinvali, holdt af ossetiske separatister støttet af russiske styrker, hvilket skaber den casus belli, som Kreml forventede at udløse den 55. armé på Georgien.

For Meta-forsvaret havde de gentagne udsendelser af russiske hære på den ukrainske grænse til formål at reproducere den samme strategi. 9 måneder senere, efter en ny implementering startet i november 2021, ogen Maskirovka som denne gang mislykkedes, begyndte de russiske hære deres offensiv mod Ukraine.

November 2021 – 223. februar 2022: den russiske offensiv og den ukrainske modstand

I begyndelsen af ​​november 2021 foretog Moskva derfor en ny massiv udsendelse af styrker omkring Ukraine. Hvis det store flertal af europæiske analytikere, herunder inden for flere efterretningstjenester, var langsomme til at seBegyndelsen på en stor offensiv mod Ukraine, dette var ikke tilfældet med Meta-defense, som forudsagde offensiven, men også dens dato og frem for alt den ukrainske modstand, mens alle var overbevist om, at i tilfælde af et angreb fra russiske styrker, kunne Kievs hære kun gøre symbolsk modstand.

krig i ukraina russisk tank ødelagt
En russisk offensiv mod Ukraine kunne ifølge Meta-defense i november 2021 kun skyldes en dårlig vurdering af Ukraines militære potentiale og landets geografi.

For Meta-forsvaret kunne arten af ​​den russiske indsættelse, dens omfang og dens tidsplan omkring slutningen af ​​året ferier, kun føre til en meget sandsynlig massiv russisk offensiv, også ud over Donbass.

Derudover forudså flere artikler, at i tilfælde af en russisk offensiv mod Ukraine, de russiske hære ville støde på meget flere vanskeligheder end ellers forventet.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Russisk-ukrainsk konflikt | Militære alliancer | Forsvarsanalyse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler