LPM 2023: Ranska haluaa antaa asevoimilleen tarvittavat keinot käsitellä uusia uhkia

Sen jälkeen kun François Hollande valittiin tasavallan presidentiksi vuonna 2013, Jean-Marc Ayraultin uusi hallitus sitoutui suunnittelemaan uuden sotilaallisen ohjelmointilain, jonka selkeänä tavoitteena oli vähentää sotilasmenot tiukkaan minimiin tällä alueella. Tässä yhteydessä Bercyn valtiovarainministeriön yksiköt sitoutuivat ehdottamaan kuuluisaa "Z-suunnitelmaa", jonka tarkoituksena on rajoittaa Ranskan asevoimat 60.000 2008 miehen retkikuntaan ulkoisiin operaatioihin ja pelotteena kohdella kansainvälisiä operaatioita. Tuolloin uhkaa pidettiin erityisen hajanaisena huolimatta monista hälytyksistä, jotka vuodesta 4 lähtien ovat osoittaneet, että Venäjä, mutta myös Kiina, Turkki tai Iran ovat seuranneet vastakkainasettelua. Sitten tarvittiin koko puolustusministeri Jean-Yves Le Drianin poliittinen painoarvo ja yksi neljän esikuntapäällikön tiukimmista paikoista tuolloin saada Bercy ja Jean-Marc Ayrault luopumaan tavoitteistaan. Vaikka armeijoiden budjetti ei kasvanut tämän viiden vuoden aikana ja armeijoiden muotoa tarkistettiin alaspäin, armeijan päämiesten yhteinen toiminta mahdollisti vahinkojen huomattavan rajoittamisen ylläpitämällä globaalia armeijamuotoa. vaikka jotkin sen osista pelkistettiin vain taitojen ylläpitämiseen.

Emmanuel Macron ja Florence Parly pystyivät erityisesti itsepäisyytensä ja päättäväisyytensä ansiosta käynnistämään vuodesta 2017 alkaen budjettiradan armeijoiden korjaamiseksi, koska korjattavaa oli jäljellä? Vuosien 2019–2025 sotilaallisen ohjelmointilain tiukka soveltaminen on nostanut asevoimien budjetin 41 miljardiin euroon vuonna 2022, kun se vuonna 32 oli 2016 miljardia euroa, mikä tarkoittaa lähes 30 prosentin kasvua viidessä vuodessa. Vaikka uusi puolustusvoimien ministeri Sebastien Lecornu on sitoutunut suunnittelemaan uuden sotilaallisen ohjelmointilain kaudelle 5–2023 vastatakseen turvallisuusongelmien erittäin nopeaan heikkenemiseen myös Euroopassa, näyttää siltä, ​​että uusi usko ja huolimatta seurauksista, joita voidaan kuvitella, jos Plan Z olisi toteutettu vuonna 2029, Bercy aikoo toimia välimiehenä Hotel de Briennen ilmoittamia budjettitavoitteita vastaan, mutta radikaalisti eri tavalla.

le drian holland analysoi puolustusta | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Ranska
Tarvittiin JY LeDrianin ja neljän esikuntapäällikön päättäväisyyttä vuonna 4 estääkseen Ranskan armeijan budjetin kaatumisen

Itse asiassa Sebastien Lecornu ja puolustusvoimien ministeriö työskentelevät tällä hetkellä 400–410 miljardin euron yleisellä liikeradalla kaudella 2023–2029, eli keskimäärin 57–58 miljardia euroa vuodessa, eli kasvua on euroa. 16 miljardia euroa vuodessa ja lähes 40 % vuoden 2022 talousarvioon verrattuna. Bercy puolestaan ​​pysyy 377 miljardin euron kokonaismenoissa samalla ajanjaksolla, eli keskimääräinen vuosibudjetti on 53 miljardia euroa ja lisäys rajoitettu 12 miljardiin euroon ja 31 prosenttiin vuodessa. Kun asevoimaministeriö on siirretty lineaariseen määrärahojen lisäykseen, se tavoittelee puolustusvoimien budjettia 73 miljardia euroa vuonna 2029 eli 2,7 prosentin puolustusponnisteluja.artikkeleissamme useaan otteeseen suositeltu arvo), kun taas Bercy haluaisi rajoittaa tämän tavoitteen 65 miljardiin euroon vuonna 2029 ja 2,4 prosentin puolustusponnistuksiin. On myönnettävä, että Bercyn ehdotus olisi luultavasti ilahduttanut koko armeijaa vasta muutama vuosi sitten, kun taas puolustusvoimien ministeriön ehdottama liikerata vastaa tarkasti puolustusvoimien tarpeita objektiiviset realiteetit huomioon ottaen. Hotel de Briennen ehdottama liikerata tarjoaisi kuitenkin Ranskalle moninkertaiset mahdollisuudet sekä Euroopassa että maailmassa.

kuva 2 Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Ranska

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Ranska

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. […] Itse asiassa jo useiden kuukausien ajan pitkän kantaman tykistöjärjestelmät, olivatpa sitten suuren kaliiperin itsekantavat järjestelmät, jotka kantavat 50 km tänään ja yli 70 km huomenna, sekä tarkkuusraketinheittimet, kuten amerikkalaiset HIMARS- tai Etelä- Korean K239, jonka pituus on 80–300 kilometriä, on kokenut poikkeuksellisen lisääntyneen kiinnostuksen läntisten armeijoiden keskuudessa. Yksin Puola ilmoitti tilauksestaan ​​300 K239 Chunmooa Soulin kanssa ja 200 ylimääräistä HIMARS-konetta Washingtonin kanssa, joista noin 624 Etelä-Korean 9 mm K155:ää itseliikkuvat tykit, Länsi-Euroopan mahtavin tykistökapasiteetti ja yksi tehokkaimmista koko planeetalla. Myös Ranskassa ongelma on ajankohtainen, ja se on myös yksi tärkeimmistä edistymisen aloista, jotka on tunnistettu osana seuraavan parhaillaan valmisteilla olevan sotilaallisen ohjelmointilain 2023-2029 valmistelua. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit