De Amerikaanse marine kiest Thales CAPTAS-4-sonar voor haar nieuwe Constellation-fregatten

Sonarcaptas 4 e1648823181737

Als er één gebied is waarop de Franse defensiekennis universeel wordt erkend, dan is het de onderzeebootbestrijding. Of het nu gaat om fregatten, onderzeeërs of maritieme patrouillevliegtuigen, de Franse marine heeft heel vaak blijk gegeven van geavanceerde technische vaardigheden en capaciteiten, en zelfs die van de zeer effectieve Amerikaanse en Britse bondgenoten overtroffen. Zo hebben de nieuwe Franse fregatten van de Aquitaine-klasse de afgelopen jaren bij verschillende gelegenheden gewonnen de "Hook'em"-wedstrijd georganiseerd door de Amerikaanse marine, waarmee de beste NAVO-bemanning(en) op het gebied van onderzeebootbestrijding wordt beloond.

Als de Franse marine op dit gebied de eer binnenhaalt, is dat deels te danken aan de operationele knowhow en de zeer veeleisende training van haar bemanningen, maar ook aan de bijzonder efficiënte uitrusting die voor deze missie is geoptimaliseerd. Dus als de Franse FREMM-klasse Aquitaine noch de snelheid noch de verplaatsing heeft van zijn Italiaanse neef, heeft hij aan de andere kant wel een veel hogere akoestische discretie, met name dankzij het gebruik van propellers met vaste spoed die voor deze missie zijn geoptimaliseerd. Maar het is op het gebied van sonar dat we moeten zoeken naar de beste argumenten voor deze operationele uitmuntendheid, en in het bijzonder in de CAPTAS-4 gesleepte sonar met variabele diepte die de nieuwe Franse fregatten uitrust, maar ook de Italiaanse, Spaanse of zelfs Britse schepen. En de lijst met CAPTAS-klanten zal verder worden uitgebreid met de meest prestigieuze referenties op dit gebied, volgens Admiraal Casey Moton, dat toezicht houdt op de bouw van de nieuwe fregatten van de USS Constellation-klasse voor de Amerikaanse marine (en die zijn afgeleid van de Italiaanse FREMM's), werd Thales-sonar specifiek geselecteerd om deze schepen uit te rusten.

FFGX-sterrenbeeld
De fregatten van de Constellation-klasse zullen de missie hebben om ASM grote marine-eenheden te begeleiden en het over te nemen van beroemde Amerikaanse fregatten zoals de Knox of de OH Perry.

De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor

2 gedachten aan "Amerikaanse marine selecteert Thales CAPTAS-4 sonar voor nieuwe constellatiefregatten"

  1. […] Το μεταβλητού βάθους σόναρ CAPTAS-4 που θα εξοπλίζει νέες ελληνικές θθοϵι νέες ελληνικές θρεες νέες ελληνικές ςρεες φρες ελληνικές ςρεες Hoe u uw geld kunt verdienen κές φρεγάτες. […]

Reacties zijn gesloten.