Na de Su-35's zou Iran geïnteresseerd zijn in Russische gevechtsschepen

De afgelopen dagen verschijnen voortdurend berichten over een uitgebreide defensieovereenkomst tussen Teheran en Moskou, met name over de verwerving van niet minder dan 20.000 door Iran ontworpen drones en ballistische raketten door Rusland om de aanvalscapaciteiten tegen Oekraïne en zijn infrastructuur te versterken. Tegelijkertijd zou Teheran van zijn huidige partner en bondgenoot overeenkomsten hebben verkregen over de aanschaf van zeer geavanceerde militaire uitrusting, zoals de 24 Su-35's die oorspronkelijk voor Egypte zijn gebouwd, maar nooit zijn afgeleverd. Het groeiende isolement van de twee landen op het wereldtoneel is inderdaad een bijzonder gunstig kader voor toenadering tussen deze twee regionale machten, die beide ook onderworpen zijn aan strenge westerse en internationale sancties.

Deze samenwerking zou veel verder kunnen gaan dan de aanschaf van een squadron moderne Su-35's gevechtsvliegtuigen. In werkelijkheid, volgens verschillende concordante Israëlische bronnen geciteerd door de Breaking Defense-website, lijkt het erop dat Teheran Moskou heeft benaderd om nieuwe gevechtsschepen te verwerven, aangezien de Russische scheepsbouw de afgelopen jaren enorme kwalitatieve en productieve vooruitgang heeft geboekt. Volgens de Amerikaanse site zou het voor Iran een kwestie zijn van het bestellen van militaire schepen van onbepaalde modellen die rechtstreeks door Russische scheepswerven zouden worden gebouwd, en niet door een overdracht van technologieën, schepen die daarentegen Iraanse raketten en drones, althans voor de gebieden waarvoor het Iraanse aanbod effectief is.

De komst van Su-35's binnen de Iraanse luchtmacht zou Teheran doorslaggevende nieuwe operationele capaciteiten bieden, zoals de mogelijkheid om tankers en ondersteuningsvliegtuigen op lange afstand te vernietigen, of om het Israëlische luchtruim te bereiken om munitie af te leveren die ballistische raketten niet kunnen dragen. ..

De mogelijke levering van Russische militaire schepen aan Iran, of het nu gaat om de Iraanse marine of de zeestrijdkrachten van de Revolutionaire Garde, zou het machtsevenwicht dat de status quo in de Perzische Golf en de Golf van Oman bepaalt, aanzienlijk kunnen veranderen. Tegenwoordig stelt de Iraanse marine slechts 7 lichte fregatten en 3 korvetten op één lijn, evenals 3 onderzeeërs van het type Kilo die over het algemeen niet in staat worden geacht militaire operaties uit te voeren. De meeste van zijn offensieve capaciteiten op zee zijn gebaseerd op een vloot van lichte raketwerpers en snelle patrouilleboten die in staat zijn om lucht- en marine-drones te gebruiken, maar verstoken zijn van offshore-mogelijkheden, evenals talrijke kustverdedigingsbatterijen die zijn uitgerust met raketten. of andere, die een brede strook tot 1 km van de kust bestrijken.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees - vanaf € 1 de eerste maand

Artikelen met volledige toegang zijn beschikbaar in de " Gratis artikelen“. Abonnees hebben toegang tot de volledige Analyses, Nieuws en Synthese artikelen. Artikelen in archieven (meer dan 2 jaar oud) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

Alle abonnementen zijn vrijblijvend.


Voor

2 gedachten aan "Na de Su-35's zou Iran geïnteresseerd zijn in Russische gevechtsschepen"

Reacties zijn gesloten.

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN