Italië, Duitsland, Polen ..: allemaal in Europa breiden hun zware gepantserde troepen uit, behalve Groot-Brittannië en Frankrijk

C1 Ariet

De lessen van de oorlog in Oekraïne zijn talrijk en ondermijnen soms ernstig bepaalde paradigma's die sterk verankerd zijn in de westerse defensiestaf en ministeries. Twee van deze lessen hebben direct betrekking op de vloot van tanks en zware pantservoertuigen op rupsbanden, die tot enkele maanden geleden als te kwetsbaar, zwaar en duur werden beschouwd voor een discutabel relatief operationeel effect. Het is nu duidelijk dat gevechtstanks en infanteriegevechtsvoertuigen op rupsbanden niet alleen onmisbaar zijn voor zowel offensieve als defensieve manoeuvres, ook in het stadstheater, maar dat ze ondanks deze sleutelrol kwetsbaar blijven, zelfs voor de meest efficiënte en best beschermde onder hen. en dat het daarom noodzakelijk is om een ​​bepaalde massa te hebben, niet alleen om het gewenste operationele effect te verkrijgen, maar ook om slijtage op te vangen en de manoeuvre voort te zetten.

Hoewel de kwestie van tanks en IFV's die naar Oekraïne zijn gestuurd de aandacht van de media heeft getrokken, heeft het ook gedeeltelijk de inspanningen van veel landen in Europa gemaskeerd om hun zware gepantserde vloot te moderniseren en uit te breiden, terwijl contracten voor de overname van Leopard 2, Abrams, K2 en andere CV90's zijn de afgelopen maanden constant aangekondigd. Laatste informatie tot nu toe, en verder dan de faraonische contracten aangekondigd door Warschau, dat van plan is om 1000 K2-tanks te verwerven naast de 250 M1A2 SEPv3 Abrams die al zijn besteld naast 1400 VCI Borsuk, Roemenië, dat het voornemen heeft aangekondigd om 54 Amerikaanse M1A2 Abrams-tanks aan te schaffen gebruikt om een ​​gepantserd bataljon te moderniseren, terwijl Duitsland onderhandelt met Bern over de herovername van Leopard 2 die in de mottenballen in Zwitserland staat om de Bundeswehr te versterken en waarschijnlijk de Leopard 2A6's te compenseren die door Berlijn naar Oekraïne worden gestuurd.

Poolse Borsuk
Polen bestelt 1400 in eigen land ontworpen Borsuk-infanteriegevechtsvoertuigen ter vervanging van de BMP-1's uit de Sovjet-Unie

Gisteren was het de beurt aan Rome kondigt zijn voornemen aan om 125 zware tanks aan te schaffen die als overgangscapaciteit zullen dienen naast 125 gemoderniseerde C-1 Ariete, evenals een onbepaald aantal nieuwe zware infanteriegevechtsvoertuigen, ter vervanging van de Ariete en de 200 Dardo IFV's die nu als verouderd worden beschouwd in het licht van de realiteit die in Oekraïne is aangetoond. Het doel van de Italiaanse autoriteiten is om hun leger snel uit te rusten met 250 zware tanks en waarschijnlijk 200 tot 250 moderne IFV's om op de dreiging te reageren, alvorens zich aan te sluiten bij een nieuwe generatie gepantserd programma, het Frans-Duitse MGCS-programma genoemd, om uiteindelijk de zware component van zijn leger herkapitaliseren. Twee Europese landen springen er echter uit in deze gezamenlijke inspanning. Ten eerste, Groot-Brittannië, dat verstrikt blijft in een blind Ajax-programma om 589 zware infanterie-gevechtsvoertuigen op rupsbanden aan te schaffen, en die alleen zal hebben 148 Challenger 3 zware tanks, hoewel deze intensief gemoderniseerd zullen worden, waardoor ze waarschijnlijk een van de beste tanks van dit moment zijn. Aan de andere kant zal Frankrijk, dat ondanks een grote planningswet in voorbereiding, slechts 200 gedeeltelijk gemoderniseerde Leclercs zal hebben, en dat voorlopig niet van plan is om zichzelf uit te rusten met gevechtsvoertuigen en zware rupsinfanterie.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor

Een gedachte aan "Italië, Duitsland, Polen ...: allemaal in Europa vergroten hun zware gepantserde troepen, behalve Groot-Brittannië en Frankrijk"

Reacties zijn gesloten.