Frankrig går foran med et godt eksempel og indsætter 2 kampskibe i det østlige Middelhav for at støtte Grækenland

Som vi allerede har rapporteret siden begyndelsen af ​​ugen, fortsætter spændingen med at vokse mellem Tyrkiet og det græsk-cypriotiske par, mens Det tyrkiske gruveundersøgelsesskib Orus Reis, eskorteret af tyrkiske marinefregatter og korvetter, er på vej mod den cypriotiske kontinentalsokkel for at gennemføre undersøgelser med henblik på at finde gasaflejringer. For at modsætte sig den tyrkiske flotilla blev Luftforsvaret og den hellenske flåde sat på øget opmærksomhed, og en flotilla af græske krigsskibe positionerede sig for at stoppe det tyrkiske fremskridt. Situationen er faktisk eksplosiv mellem Ankara og Athen, til det punkt, at på Grækenlands anmodning vil et ekstraordinært møde med EU's udenrigsministre finde sted i morgen fredag.

Men for præsident Macron, der allerede ved adskillige lejligheder i Athen som i Nicosia havde oplyst Paris 'støtte i denne sag, var det åbenlyst presserende at handle for at vise Fransk beslutsomhed over for præsident Erdogansamt for at vise eksemplet på, hvad der forventes af europæere i denne krise. Den franske præsident beordrede derfor indsættelse af 2 franske marineskibe, Tonnerre Assault Helicopter Carrier, og den stealth let fregat La Fayette, for at gennemføre øvelser med den hellenske flåde i det østlige Middelhav for at markere utvivlsomt fransk støtte til Athen mod Tyrkiet, mens ubekræftede oplysninger allerede indikerer en kollision (kollision) mellem en tyrkisk fregat og en græsk fregat i går.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artiklerne i fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyse, nyheder og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra hjemmesiden - afsnittet Abonnementer og værktøjer


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW