Sydkorea lancerer udvikling af en familie af stealth-kampdroner

Sydkorea var længe i vid udstrækning afhængig af vestligt militærudstyr, især amerikansk og tysk, og for omkring tyve år siden forpligtede Sydkorea sig til hurtigt og med store ambitioner at udvikle sin egen forsvarsindustri. De seneste år har Seoul høstet laurbærrene af sine investeringer, ikke kun ved at have øget sin strategiske autonomi på en spektakulær måde med udviklingen af ​​nyt højtydende udstyr som f.eks. Seijong den store klasse destroyereden Dosan Anh Changho ubåde ou K9 artillerisystemer, men også ved at mangedoble succeserne på den meget konkurrenceprægede internationale scene, herunder den nylige superkontrakt underskrevet med Warszawa repræsenterer en kulmination. Langt fra at hvile på laurbærrene, fortsætter Seoul disse bestræbelser, med udvikling af meget højteknologisk udstyr, som f.eks. den nye KF-21 Boramae stealth jagerfly eller nye medieændrende ballistiske missiler Hyunmoo.

Den 12. august annoncerede Korea Defense Development Agency lanceringen af ​​et nyt program, tildelt Korean Air, for at udvikle en familie af stealth-kampdroner, der er i stand til at assistere kampfly, men også til at operere autonomt i omstridte områder, som en del af en super- program rettet mod udvikling af innovative forsvarsteknologier. Ifølge producentens hjemmeside, arbejdet med det indledende design af programmet begyndte i november sidste år og blev afsluttet før den officielle annoncering af ADD. Målet med programmet er at tillade 3 eller 4 stealth-droner at udvikle sig under kontrol af en enkelt piloteret enhed, og omfatter især forbindelsen og kontrolgrænseflader mellem piloterede og autonome enheder, men også at udstyre dronerne med avancerede kunstig intelligens-kapaciteter at udføre selvstændige handlinger. På nuværende tidspunkt er der ikke offentliggjort nogen oplysninger om programmets tidsplan, dets budget eller den tilsigtede operationelle kapacitet. De illustrative billeder udgivet af Korean Air viser en stealth-drone tæt på den amerikanske Valkyrie i form og dimensioner, uden at det er muligt at bestemme disse droners målrettede ydeevne eller bæreevne.

Korean Air UAV-forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarskontrakter og udbud
Illustrativt billede af Koean Airs stealth kampdroneprogram – Bemærk 6. generations jagerfly i midten.

Den sydkoreanske meddelelse er en del af en meget aktiv international dynamik for udviklingen af ​​denne type materiale. I USA, ud over den amerikanske flådes MQ-25 Singray til efterretningstjeneste og luft-til-luft tankning, flere programmer sigter mod at udvikle en ny generation af stealth-kampdroner, uanset om de er beregnet til at erstatte MALE- og HALE-dronerne for at øge deres overlevelsesevne, eller Loyal Wingmen-droner til at ledsage og udvide mulighederne for bemandede kampfly. Rusland på sin side udvikler sig i fællesskab S-70 Okhtonik-B langtrækkende tung stealth kampdrone beregnet til ledsage Su-57 og efter sigende erstatte lette jagerfly i landets udenlandske flådeflystyrker, samt et lettere loyale wingmen-droneprogram betegnet GROM. Kina har udviklet Sharp Sword-familien af ​​stealth-kampdroner i mere end et årti, bl.a. GJ-11 blev officielt præsenteret i 2019 ville være den første operationelle model. Senere præsenterede hun også en Loyal Wingmen-model, der ligner den amerikanske XQ-98A Valkyrie. Den tyrkiske Baykar er ved at udvikle en stealth kampdrone beregnet til at tage over fra den berømte TB-2 og ledsage den fremtidige TFX-jager. Australien, Storbritanien et Japan udvikler også programmer af typen Loyal Wingmen.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler