Den tyske Leopard 2A7 vinder over den sydkoreanske K2 Black Panther i Norge

Ligesom de fleste europæiske lande indledte Norge en tvungen march for at udnytte fatamorganiseringen af ​​fordelene ved fred i slutningen af ​​90'erne, da landets forsvarsindsats passerede, på 15 år, ned til sit laveste punkt i 2014, fra 2,8 % af dets BNP til kun 1,4 % af det. Heldigvis for de norske væbnede styrker kom disse besparelser efter en større moderniseringsindsats i 90'erne med anskaffelsen af ​​74 F-16 A/B'er til at erstatte dets aldrende F-5'er, 5 fregatter af Fridtjof Nansen-klassen (hvoraf den ene gik tabt i 2019) at erstatte Oslo-klassens fregatter, samt 54 Leopard 2A4 tunge kampvogne understøttet af omkring 90 CV52 infanteri kampvogne og 90 CV2000 i morter konfiguration. Faktisk havde Oslo i midten af ​​5'erne en væbnet styrke, der var perfekt i stand, moderne og størrelse til et land med kun XNUMX millioner indbyggere.

Annekteringen af ​​Ukraine i 2014 markerede afslutningen på denne idealiserede periode for de norske myndigheder, som begyndte en stor indsats for at bringe budgettet tilbage til over 7,5 milliarder dollars i dag, mere end 2 % af landets BNP. Og en ny indsats for modernisering af hærene blev straks iværksat, med stigningen i mængden af ​​F-35A bestilt af Luftforsvaret, stigende fra 38 til 52 enheder, samt kontrol af 4 nye Type 212CD ubåde i samarbejde med Tyskland, og udskiftningen af ​​omkring 55 M109 selvkørende kanoner, der stadig er i drift på den dato, af 28 sydkoreanske K9 Thunder-systemer, understøttet af ikke mindre end 14 K10-systemer støtte og forsyning til disse selvkørende kanoner. Mens Oslo indtil 2017 planlagde at modernisere 38 af sine 52 Leopard 2A4 PL tunge kampvogne, blev beslutningen truffet om at erstatte dem med en ny kampvogn, idet konkurrenceudbuddet blev offentliggjort i oktober 2020 for 54 moderne tunge kampvogne samt 18 valgfrie systemer .

De norske hære opstiller 38 Leopard 2A4NO ud af de 52 erhvervet fra Tyskland i 2001.

To industrielle tilbud blev udvalgt af Olso til denne konkurrence, Leopard 2A7 fra tyske Krauss-Maffei Wegmann, og K2 Thunder fra Sydkoreas Hyundai Rotem, og en testkampagne blev gennemført fra januar 2022 for at vurdere ydeevnen og evnerne hos hver af kandidaterne, herunder under vinterforhold i det barske norske klima. Det er klart, at konkurrencen var meget tæt. Ifølge de norske myndigheder selv opfyldte de to kampvogne alle de norske hæres krav og viste fremragende kvaliteter under testkampagnerne. I sidste ende var det dog den tyske Leopard 2A7, der blev valgt, og som skal i drift fra 2026 for at erstatte de Leopard 2A4NO, der stadig er i drift.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artiklerne i fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyse, nyheder og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra hjemmesiden - afsnittet Abonnementer og værktøjer


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW