For sjefen for den amerikanske jakten er merverdien av 5. generasjon langt fra åpenbar

Med mer enn 6000 timer registrert i loggboken hans om F-15C, F-15E, F-16, F-35A og til og med F / A-18 under passasjen i Australia, general Mark D. Kelly, som kommanderer US Air Force Fighter, er det vi vanligvis kaller i dette miljøet, "en bart". Faktisk, når han gir sin mening om ytelsen til F-15EX etter å ha tatt kontroll over flyet, er det relevant å være oppmerksom på hva han har å si. En ivrig tilhenger av det nye Boeing-jagerflyet i det amerikanske luftforsvaret, selv når det var mer enn motvillig til denne ankomsten, var offiseren full av lovord om flyet, spesielt at han brukte mesteparten av sin pilotkarriere på å fly storebrødrene sine, F-15C for luftoverlegenhet, og F-15E Strike Eagle for streikeoppdrag.

Siden han var en av de sjeldne pilotene som hadde fløyet F-35A og F-15EX og var kvalifisert på begge jagerflyene, ble han naturlig nok spurt om forskjellene mellom de to flyene som ifølge en av de tilstedeværende journalistene ikke hører hjemme. til samme generasjon. "Hva er det egentlig vi snakker om?" Stealth, sensorer og datafusjon, våpen, flyelektronikk? » generalen spurte journalisten, "fordi det er ingen tvil om at et 4. generasjons fly som vil ha mottatt (som F-15EX) sensorene, flyelektronikken og våpnene til 5. generasjonen, vil gi en veldig stor operativ merverdi mot sine motstandere . Og å huske detF-15EX var en del av 4+1-flymodellene, med F-35A, erstatningen for F-22 fra NGAD-programmet, F-16 (og dens potensiell erstatning også fra NGAD -programmet) og A-10, som vil utgjøre det amerikanske flyvåpenets jagerflåte i 2030.

NGAD Skjermbilde Nyheter Forsvar | Militære allianser | Jagerfly
For å møte fremveksten av kinesisk makt, vet det amerikanske luftvåpenet at det raskt må skaffe seg nye operative evner

Faktisk er selve definisjonen av 5. generasjons fly mildt sagt upresis. Opprinnelig var dette en klassifisering som utpekte F-22 og dens innovative evner, nemlig multi-aspekt stealth, supercruise eller evnen til å opprettholde supersonisk flyging uten å ty til etterbrenner, hypermanøvrerbarhet og avanserte sensing- og datafusjonsevner. Men med ankomsten av F-35, som ikke kunne være annet enn arketypen til 5. generasjon, var det nødvendig å endre denne definisjonen, siden hvis enheten absolutt var snikende, men ikke på en multiaspekt måte, var det ikke var verken supermanøvrerende, snarere tvert imot, eller utstyrt med supercruise, og slet til og med med å opprettholde supersonisk flyging ved full etterbrenner i nivåflyging uten å raskt forringe antiradarbelegget. Fra da av ble 5. generasjon et slags abstrakt konsept der bare nylig utformede enheter, utstyrt med et minimum av stealth, og moderne sensorer kom inn. Slik dukket Su-57 og J-20 ut, også betegnet som 5. generasjon, fordi de mer eller mindre oppfyller disse kriteriene. For mange var imidlertid den enkle betegnelsen på 5. generasjons enhet nok til å demonstrere den absolutte overlegenheten til den over eldre enheter.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler