Etter Brussel og Athen viser Bucuresti Frankrike veien for europeisk forsvarssamarbeid

I et intervju gitt til lokale medier, avslørte den rumenske forsvarsministeren Vasile Dîncu at Romania og Frankrike hadde signert en intensjonsavtale for anskaffelse av Scorpene-ubåter og fransk-designede helikoptre for landets hærer. De franske myndighetene holdt seg, som ofte nå, diskret på temaet, det samme gjorde de berørte industrimennene, og nøyde seg med å bekrefte at det foregikk avanserte diskusjoner med Bucuresti innenfor rammen av omfattende militært og industrielt samarbeid. Disse diskusjonene, som finner sted i politisk og militært samarbeid som allerede har pågått i lang tid mellom de to landene, spesielt med rekkefølgen på 4 lokalt bygde Gowind 2500 korvetter i 2019. Denne kunngjøringen finner imidlertid også sted i en geopolitisk og sikkerhetsmessig kontekst preget av utplasseringen av franske styrker, tilsvarende en Joint Battle Group på 800 mann, og et SAMP/T Mamba antiluftvernbatteri. i Romania som en del av strategi for trygghet for NATO-landene som danner den vestlige grensen til Alliansen mot Russland.

Denne spesielle konteksten, som utvilsomt vil ha favorisert tilnærmingen mellom Paris og Bucuresti i disse spørsmålene, minner om den som gikk forut for den lignende tilnærmingen mellom Frankrike og Hellas, og som resulterte i størrelsesorden 24 fly. Rafale og 3 FDI-fregatter av Athen, samt ved undertegning av en bilateral forsvarsavtale mellom de to landene, for å fraråde Tyrkia og dets president RT Erdogan fra ethvert uheldig initiativ i Egeerhavet og Kypros. Frankrike hadde faktisk utplassert, sommeren 2020, fly Rafale et flere marineenheter av den franske marinen i Egeerhavet å inneholde tyrkiske marine- og luftutplasseringer rundt gruveutforskningsskipet Orus Reis.

RAfale Hellas Militære allianser | Forsvarsanalyse | Belgia
De første flyene Rafale Grekere var operative mindre enn 12 måneder etter at Athen signerte den første ordren

To år tidligere, i 2018, henvendte Belgia seg til Frankrike for CaMo-programmet, som hadde som mål å samle landstyrkene til de to landene både i operasjonsfeltet og fra et utstyrssynspunkt, og som ga opphav til størrelsesorden 382 VBMR Griffon pansrede kjøretøy og 60 EBRC Jaguar lette stridsvogner. Nylig beordret også den belgiske hæren 28 monterte kanoner på 155 mm CAESAR NG, de samme som vil utstyre den franske hæren, slik at de to væpnede styrkene er så nærme at de vil være utskiftbare innenfor en utplassering, inkludert på skalaen til en GTIA eller 'en SGTIA. Brussel og Amsterdam betrodde også den franske marinegruppen og den belgiske ECA med design og produksjon av sin nye flåte av minekrigsskip, en kontrakt på 2 milliarder euro for 12 skip, 6 per land.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Belgia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler