Den kinesiske marinen går 7 ganger raskere frem enn den amerikanske marinen, og dette bekymrer amerikanske admiraler

I nesten ti år har vestlige spesialister i den kinesiske marinen advart om den enorme fremgangen den kinesiske marineindustrien har gjort, både når det gjelder kvalitet og kvantitet av produserte skip.

Denne bekymringen har i flere år jevnlig blitt tatt opp av de amerikanske stabssjefene som har ansvaret for dette teateret, mens de år etter år observerer at maktbalansen gradvis snus i det største teateret. , og at de amerikanske alternativene for å inneholde det, er mindre og mindre tallrike. Til det punktet at vi kan spørre oss selv, i dag, hvis overfor USA, Kina ikke har oppnådd, i dag, en situasjon med strategisk overraskelse?

15 store kinesiske overflateenheter mot 2 for den amerikanske marinen i 2023

I anledning hans høring i Senatet, 1. februar, om å innta stillingen som øverstkommanderende for Indo-Pacific-teatret, den viktigste amerikanske operative posten, med SACEUR som kommanderer NATO,Admiral Samuel Paparo Jr malte et mer bekymringsfullt bilde, men ikke overraskende, av utviklingen av maktbalansen mot marinen til People's Liberation Army.

Tung ødelegger Type 055
Den kinesiske marinen bruker 8 Type 055 tunge destroyere, mens byggingen av en andre gruppe med 8 nye skip har startet.

For å ta opp problemet husket den nåværende sjefen for Indo-Stillehavsflåten at i 2023 hadde den kinesiske marinen tatt i bruk femten store overflateenheter, kryssere (faktisk Type 055 tunge destroyere), destroyere (Type 052DL) og fregatter ( Type 054A), der den amerikanske marinen innrømmet å betjene bare to Arleigh Burke destroyere, USS Lenah Sutcliffe Higbee og A.S.S. Jack H. Lucas.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tensions USA vs. Kina | Forsvarsnyheter | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler