12 hangarskibe, 50 fregatter: den amerikanske flåde vender tilbage til sine grundlæggende principper

Sig det Planlægningen af ​​den amerikanske flåde har været kaotisk over de sidste 30 år ville være en underdrivelse. Mellem katastrofale programmer med kroniske overomkostninger som Zumwalt-destroyerne, Littoral Combat Ship-korvetterne eller havets ubådewolf, betydelige tekniske vanskeligheder for Ford-klassens hangarskibe, og mål præget af politiske og økonomiske overvejelser, og ikke af operationelle behov, er udsigterne og mulighederne for verdens førende flådestyrke uopretteligt formørket, så flåden samtidig beføjelser hos dets vigtigste konkurrenter, såsom Rusland og især Kina, har udviklet sig med stringens og vægt. Som en forudsigelig konsekvens af denne forringede situation har forsøg på at implementere en ny flådestrategi i de senere år været mildest talt forvirrende, endda selvmodsigende, hvilket har ført til en forværring af situationen på grund af manglen på en effektiv strategi.

Sidste vending i dato trak den amerikanske flåde sig tilbage for to uger siden under slagene fra kongressens vold, dens tidsplan for ibrugtagning af dets autonome fartøjer, for at påbegynde konstruktionen af ​​denne flåde, der anses for at være essentiel for at indeholde kinesisk flådemagt, først når alle de nødvendige nye teknologier er blevet perfekt mestret og pålidelige, således at man undgår at gentage fejlene lavet med Zumwalt- og LCS-programmerne. Den amerikanske flåde forblev dog ude af stand til at udarbejde en flådekonstruktionsstrategi, der reagerede på kinesiske og russiske udfordringer i de seneste måneder. Det ser ud til, at selv om selve strategien ikke vil blive præsenteret før næste år, er dens hovedlinjer effektivt blevet dømt af generalstaben for den amerikanske flåde og dens stabschef, chefen for flådeoperationer, Admiral Michael Gilday.

zumwalt 2 News Defense | Hærens budgetter og forsvarsindsats | Militære flådekonstruktioner
De 3 Zumwalt-klasse destroyere vil have kostet prisen på 25 Constellation-klasse fregatter, for en operationel kapacitet, der stadig kan diskuteres.

I anledning af West 2022-konferencen i San Diego, NOC har faktisk præsenteret det fremtidige format for den amerikanske flåde. Dette vil blive organiseret omkring 12 hangarskibe, 9 overfaldshelikopterskibe, 20 til 30 mindre overfaldsskibe, samt 60 ødelæggere og 50 fregatter til højsøflåden.Ubådsflåden vil bestå af 12 Columbia-klasse SSBN'er til afskrækkelsesmissionen, og frem for alt 70 nukleare angrebsubåde, altså den største flåde af denne type, der aldrig er bygget. I alt sigter den amerikanske flåde i 2045 på et format på 500 skibe, herunder 150 autonome skibe, iht. til planerne præsenteret for to år siden af ​​Mark Esper.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Militære flådekonstruktioner

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler