Kilpa tappajadrooneista on hyvässä vauhdissa suurten sotilasvaltojen välillä vuonna 2024.

Tappajadroone-aihe on ollut otsikoissa Euroopassa ja Yhdysvalloissa useiden vuosien ajan. Aseistettujen sotilaallisten droonien ja tekoälyjen, joilla on suuri autonomia, yhdistäminen, ne edustavat samanaikaisesti suurta sotilaallista kysymystä tulevien konfliktien hoidossa sekä hedelmällistä maaperää mielikuvitukselle, olipa kyse sitten julkisesta tai politiikasta.

Tämä ristiriita toisaalta sotilaallisen tarpeen ja toisaalta julkisen pelon välillä on pian lukuisten keskustelujen ytimessä, kun taas muut maat, kuten Venäjä, Kiina tai Iran, edistyvät tässä nopeasti. alueella, mikä tuo mukanaan voimatasapainon perusteellisen uudelleenjärjestelyn.

Koska halusimme tai emme, drone-sota tapahtuu todennäköisesti suhteellisen lähitulevaisuudessa, ja kilpailu näiden järjestelmien varustamisesta on hyvässä vauhdissa maailman suurten sotilasvaltojen välillä.

Tappajadrooneja kollektiivisen mielikuvituksen ja erittäin todellisen sotilaallisen sovelluksen välillä

Jos yleinen mielipide suhtautuu tekoälyn kehitykseen yleisesti ottaen myönteisesti, " tappajadroneja", jotka pystyvät valitsemaan omat kohteensa ja lyömään niitä, ovat sytyttäneet kollektiivista mielikuvitusta ja poliittista keskustelua useiden vuosien ajan siihen pisteeseen, että monet parlamentit ovat jo ryhtyneet toimiin yrittääkseen säännellä sitä.

Ukrainan laivaston drone
Droonit ovat keskeisessä asemassa Ukrainan konfliktissa, myös laivaston alueella, sillä ukrainalaiset droonit ovat upottaneet tai vahingoittaneet yli 20 prosenttia Venäjän Mustanmeren laivastosta.

Tekoälyn upottamisesta droneihin ei kuitenkaan ole jäänyt mitään päämajaa maailmassa, ja useimmat kehitteillä olevat sotilaalliset drone-ohjelmat on jo varustettu tietyillä delegoiduilla ominaisuuksilla. tekoälylle, joko operaattorien työn vähentämiseksi tai parantamiseksi. esitys.

Kuten arvata saattaa, Ukrainan kaltainen suuri konflikti on nopeasti muuttanut varmuutta tällä alalla, mukaan lukien armeija, ja monissa maissa tällä hetkellä kehitettävät droonit nähdään varustettuna paljon edistyneemmällä tekoälyllä. ennen kaikkea se pystyy tarvittaessa korvaamaan ihmisten välimiesmenettelyn.

Itse asiassa, huolimatta lukuisista muutama kuukausi sitten tästä aiheesta annetuista vakuutuksista, kilpa tappajadroneiden kehittämisestä, vaikka tämä termi onkin kyseenalainen, on hyvässä vauhdissa suurten sotilaallisten voimien välillä, jotka pitävät sitä nyt tulevan armeijansa tärkeänä pilarina. kykyjä yrittää hillitä tai kukistaa vastustaja.

Ja käynnissä olevaa dynamiikkaa on mitä todennäköisimmin mahdotonta pysäyttää, mikä muuttaa perinpohjaisesti konfliktien ja valtasuhteiden luonnetta tulevina vuosina.

Miksi tekoäly muuttaa pelin armeijan droneissa?

On sanottava, että tekoälymoduulien integrointi droneihin lisää objektiivisesti niiden suorituskykyä ja tehokkuutta. Itse asiassa, jos droonit ovat jo muuttaneet perusteellisesti toimien luonnetta niin ilmassa, mutta myös turvallisesti ja valtamerten alla ja vielä vähemmässä määrin maalla, ne kärsivät edelleen lukuisista heikkouksista, jotka vaikuttavat merkittävästi niiden toimintapotentiaaliin.

iranin droneja
Tekoäly lisää hyökkäysdroneiden suorituskykyä lähitulevaisuudessa.

Jos siis tekoäly tarjoaa jo tietyt lento- ja navigointitoiminnot, useimmat näistä droneista käyttävät nykyään tietolinkkiä, jonka avulla operaattori voi ohjata lentorataa, mutta myös tehtävää, mukaan lukien mahdollisten kohteiden tunnistaminen. Ennen kaikkea tulipalopäätös on edelleen ihmisen ainoa päätös.

Tämä datayhteys on kuitenkin nykyään tärkein heikkous ja suurin rajoitus sotilaallisten droonien käytössä. Tämä ei ole vain kovin huomaamatonta, koska drone lähettää, joten sen päästöt voidaan havaita tietyillä sopivilla laitteilla, mutta se on myös yksi suurimmista tällä hetkellä droonien voittamisessa käytetyistä heikkouksista, nimittäin sen alttius sähkömagneettisille häiriöille.

Koska suurin osa nykyisin käytetyistä droneista on vailla tietoyhteyttä tai yksinkertaisesti geopaikannussatelliittien signaalia, ne eivät kykene toimimaan, joten niistä ei ole hyötyä taisteluissa.

Lisäksi tämä datalinkki vaatii operaattorin ohjaamaan dronea. Siksi on välttämätöntä, että käyttäjiä on lähes yhtä monta kuin käytössä olevia droneja, mikä rajoittaa niiden määrää ja siten käyttömahdollisuuksia erityisesti vastakkaisen puolustuksen kyllästämiseksi.

TB2-datayhteys Bayraktar Ukraina
Jos datalinkki tarjoaa näyttäviä kuvia, se on myös yksi tällä hetkellä käytettävien droonien suurimmista heikkouksista, herkkä häirinnölle ja ei kovin huomaamaton.

Tekoäly tarjoaa vastauksia kaikkiin näihin alueisiin. He voivat navigoi tarkasti, jopa ilman GPS-signaalia. Ne voivat etsiä, havaita ja tunnistaa kohteita ilman tietolinkkiä, mikä lisää sen kestävyyttä häiriöitä vastaan ​​ja sen harkintavaltaa. Lopuksi ne antavat yhden operaattorin ohjata useiden droonien lentoa ja tehtävää samanaikaisesti riippumatta siitä, osana parvilentoa tai ei.

Tietysti tietolinkin puuttuminen ei aseta tiettyjä rajoitteita, erityisesti lakkojen tehokkuuden arvioinnissa, mutta myös kohteen virheellisen tunnistamisen riskeissä.

Kuitenkin monet esikunnat hyötyvät varustamisesta droneilla, jotka pystyvät suorittamaan tehtävän täydellisesti itsenäisesti, mukaan lukien tappavat iskut, ylittävät selvästi rajoitukset ja riskit.

Yhdysvallat, Venäjä, Kiina…: suurvallat ovat aloittaneet itsenäisen tekoälyn kehittämisen sotilaallisiin droneihinsa

Tästä syystä ilmoitukset ovat lisääntyneet jo useiden kuukausien ajan paljon laajemmalla tekoälyllä varustettujen sotilaallisten droonien kehittämisestä kuin viime aikoihin asti.

Ukrainan konflikti toimii tällä alueella voimakkaana kiihdyttimenä. Niin, Armeija 2023 -näyttelyn yhteydessäViime syyskuussa Moskovassa pidetyssä venäläisvalmistajat esittelivät useita tiedustelu- ja taisteludroonemalleja, jotka oli varustettu edistyneellä tekoälyllä. TASS-toimiston mukaan, näiden droonien käyttö olisi alkanut Ukrainassa muutama kuukausi sitten.

murnition rodeuse Lancet
Venäjä olisi varustanut Lancet 3:n tekoälyllä parantaakseen sen suorituskykyä ja häirintävastusta

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilaalliset droonit ja robotit | Puolustusanalyysi | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit