Lyhyen kantaman ilmatorjuntatarpeet pakotetaan lännen armeijoihin

Ukrainan kriisin jälkeen Baltian maat vetosivat Natoon turvallisuuden vahvistamiseksi Venäjän joukkojen vahvistuessa rajoillaan. Liiton pääarmeijat sitoutuivat varmistamaan tämän suojan. Mutta toisin kuin aikaisemmissa asemissa, mahdollisella vastustajalla, Venäjän joukoilla, on merkittäviä ilma- ja teknologisia resursseja. Näin monet armeijat löysivät uudelleen tämäntyyppiseen toimintaan liittyvät tarpeet, mukaan lukien yksiköiden tiivis ilmatorjunta.

Yhdysvaltain armeijassa, toteutetaan useita lyhytaikaisia ​​ratkaisuja, mukaan lukien Stingers-ohjusten uudelleensijoittaminen, Hellfire Longbow -ohjuksilla varustetun Stryker MSL:n, jonka oletetaan olevan tehokkaita hitaita lentokoneita, helikoptereita ja droneja vastaan, tai Stryker MEHELin, joka on varustettu 5 kW laserilla.

Ranskan joukoilla on käytössään Mistral-ohjus, MANPADin ja koneessa olevan ohjuksen puolivälissä oleva ohjus, jonka modernisoitua versiota suunnitellaan parhaillaan. 

Kuitenkin Ranskassa, kuten Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa tai Saksassa, ei ole enää ratkaisuja mekanisoitujen joukkojen tukemiseen, kuten Roland ja Roland2. Länsi suosii ilmapuolustusta, joka perustuu ilmaylivoimaan ja pitkän kantaman ohjusten, kuten Patriotin tai Aster30:n, käyttöön. Mikään näistä ratkaisuista ei kuitenkaan tarjoa venäläisten joukkojen mekanisoidulle liikkeelle välttämätöntä reagointikykyä ja joustavuutta erittäin tehokkaalla Pantsirilla, TOR-M1:llä ja suurella valikoimalla ilmatorjuntatykkejä.

On todennäköistä, että länsimainen yritys tulee ensimmäisenä markkinoille liikkuvalla ja panssaroidulla mekanisoidulla järjestelmällä, joka on varustettu lyhyen kantaman ohjuksilla, jotka tehokkaat koko uhkaspektriä vastaan, ja tehokkaalla AA-tykistöjärjestelmällä, voittaa tärkeän osan lupaavista tulevaisuuden markkinoista. .

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit