Rafale, Caesar, FDI, Scorpene...: Hva er dette franske forsvarsutstyret som eksporteres så godt i dag?

Ordreinngangen for eksport av fransk forsvarsutstyr nådde 11,7 milliarder euro i 2021, det tredje beste året noensinne registrert av denne industrien, mens 2022 lover å bli en av alle rekorder på mer enn 20 milliarder euro, særlig på grunn av ordren på 80 fly Rafale av De forente arabiske emirater for mer enn 14 milliarder euro. Faktisk har Frankrike siden 1950 beveget seg mellom 3. og 4. plass i verdensrangeringen av våpeneksportører, bak USA, Sovjetunionen/Russland, og på nivå med Storbritannia på dette området. Fransk eksport representerer i dag mer enn 80.000 8,5 direkte og indirekte arbeidsplasser, med en gjennomsnittlig omsetning på 40 milliarder euro per år, som representerer XNUMX % av aktiviteten til denne industrisektoren.

De siste årene har en del utstyr oppnådd stor suksess på den internasjonale scenen. Dermed Rafale, som forsvarsminister Hervé Morin i 2010 beskrev som for kompleks, for dyr og uselgbar, har nå etablert seg som en historisk suksess for flyprodusenten Dassault Aviation og hele teamet. Rafale, flyet har blitt bestilt av 7 internasjonale kunder: Egypt for 54 fly, Qatar for 36 fly, India for 36 fly, Hellas for 24 jagerfly inkludert 12 brukte, Kroatia for 12 brukte enheter, De forente arabiske emirater for 80 jegere og nylig, Indonesia som formaliserte en første ordre på 6 enheter for en global rekkefølge på 42 jagerfly. Andre land er i rekken av potensielle kunder, som f.eks Serbia et Irak, samtidig som India, Hellas og Egypt planlegger å bestille nye enheter. Til slutt, den Rafale har allerede overgått forventningene til de franske produsentene som deltar i produksjonen med Dassault Aviation, slik som Safran for M88 turbojets, Thales for elektroniske systemer om bord, inkludert AESA RBE-2 radar, og MBDA for ammunisjon og luftmissiler -luft og luft-bakke/overflate.

nexter caesar 8X8 forsvarsanalyse | Artilleri | Jagerfly
Den tunge 8x8-versjonen av Nexters CAESAR ble bestilt av Tsjekkia og Danmark

Hvis Rafale alene representerer mer enn halvparten av fransk våpeneksport siden 2015 i verdi, er det ikke en isolert suksess. Dermed har Nexters CAESAR lastebilmonterte kanon tatt ut en betydelig markedsandel i en svært konkurranseutsatt sektor på bare noen få år. Den ble dermed bestilt i 6×6-versjon av Saudi-Arabia for mer enn 130 eksemplarer, Indonesia for 55 eksemplarer, Marokko for 36 eksemplarer og Thailand for 6 eksemplarer, mens Ukraina mottok 18 eksemplarer av denne typen hentet fra det franske inventaret for å styrke sine evner. mot Russland. Danmark og Tsjekkia har valgt den tyngre og bedre pansrede 8×8-versjonen, i henholdsvis 15 og 52 eksemplarer. Til slutt, den Belgia og Litauen nylig bestilte den nye Mk2-versjonen også bestilt av Paris for å fullføre beholdningen, henholdsvis 28 og 18 eksempler. Når det gjelder Rafale, kan CAESAR få nye ordrer, spesielt for Colombia, Spania og Irak. Det er også snakk om en ny leveranse av systemer til Ukraina, uten at det foreløpig er kjent om det er en bestilling eller donasjon, ei heller hvilken versjon og etter hvilken tidsplan denne transaksjonen må finne sted.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Artilleri | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT