Torsdag den 7. december 2023

Langrækkende artilleri: Franskmændene tænker på det, tyske industrifolk forventer det

Langdistanceartilleri er blevet et kritisk operationelt spørgsmål for moderne hære, og dets effektivitet i højintensive konflikter er blevet demonstreret bredt i Ukraine . Og på dette område giver moderne systemer, såsom HIMARS fra den amerikanske Lockheed-Martin eller den russiske Tornado S og G, betydelig merværdi i forhold til ældre systemer, især på grund af deres præcision og en rækkevidde i modsætning til alle tidligere generationers systemer .

I Vesten var det kun USA, der havde bevist knowhow på området, hvor sidstnævnte havde udviklet M270 MRLS, som kom i drift i 1980 som et svar på de sovjetiske Grad og Smerch. Og faktisk udrustede adskillige NATO-hære, herunder Forbunds-Tyskland, Frankrig, Storbritannien, men også Italien, Holland, Grækenland, Tyrkiet og Norge sig i 80'erne af denne enhed, hvilket gør det muligt at nå mål op til 45 km med en sandsynlig cirkulær afstand på omkring ti meter og betydelige ødelæggende kapaciteter.

Men visse europæiske lande, og især Frankrig, havde knowhow til at udvikle lignende systemer. Sovjetblokkens sammenbrud og den drastiske reduktion i de europæiske hæres størrelser og budgetter tillod imidlertid ikke franske ingeniører at gå denne vej. På tværs af Atlanten begyndte den amerikanske hær imidlertid at udvikle en erstatning for M270 i slutningen af ​​1990'erne.

Den nye enhed var beregnet til at være mere mobil og lettere at projicere end den tunge M270 og dens 25 tons i kamp, ​​og den skulle også være bevæbnet med nye raketter med øget rækkevidde og præcision. Sådan udviklede Lockheed-Martin M142 HIMARS, som blev monteret på en 6x6 lastbil frem for på en bælteplatform, og som kun vejede 16 tons, så den kunne transporteres i luften, hvis det var nødvendigt. .

Det vil dog være 2010, før M142 går i tjeneste hos den amerikanske hær, derefter Marine Corps og National Guard. På trods af effektiviteten af ​​systemet, der blev demonstreret i Afghanistan og derefter i Syrien, vil det først være i 2018, at et første europæisk land vil bestille HIMARS, i dette tilfælde Rumænien for 54 enheder .

marts KMW 004 e1682425437313
Den tyske MARS II er ligesom den franske LRU udstyret med et affyringssystem udviklet af Airbus DS og forbyder brugen af ​​raketter udstyret med subammunition

Samtidig skrinlagde mange europæiske hære deres M270'er, såsom Norge, Danmark og Holland, mens andre udskød deres modernisering, såsom Storbritannien. Alle europæiske hære, der holdt M270 i deres inventar, reducerede dets udstyr betydeligt, ligesom Frankrig, der reducerede sin flåde til kun 13 eksempler inden for 1. Artilleriregiment, hvoraf 7 eller 8 faktisk ville være operationelle.

Desuden, selv hvis Frankrig moderniserede sine systemer til LRU-standarden og Bundeswehr til Mittleres Artillerieraketensystem (MARS II) , har de i flere år været anset for at være forældede, især i lyset af nye russiske multiraketaffygere som Tornado. Krigen i Ukraine havde effekten af ​​et elektrisk stød i dette område i Europa og udenfor, da ikke mindre end fire nye kunder af M142 Himars har erklæret sig selv, de tre baltiske lande og Polen, mens andre hære europæiske organisationer gennemfører konsultationer i dette område, herunder den britiske hær, den norske hær og den finske hær.

I Frankrig, som en del af den næste militære programmeringslov 2024-2030, repræsenterer udskiftningen af ​​M270 LRU en stor udfordring. Til dato har ministeriet for de væbnede styrker dog endnu ikke offentliggjort sine beslutninger til fordel for en LRM købt fra hylden, efter al sandsynlighed den amerikanske M142 HIMARS, eller om systemet ville blive udviklet af den franske forsvarsindustri. På den anden side af Rhinen har producenterne i vid udstrækning taget føringen i at forudse Bundeswehrs fremtidige behov.


LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

4 kommentarer

  1. Bagefter må vi ikke glemme, at LRU forbliver et system til at kompensere for manglen på luftoverlegenhed.
    Derfor interessen i Ukraine, for at vores hære skal have nogle af dem, ja nok, men jeg foretrækker meget Rafale Rafale jordangrebet

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler